Τεχνολογικές απώλειες στις ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες προκαλούν στις ευρωαγορές οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες ακολουθούν την πτώση που κατέγραψε ο Nasdaq στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά την υποβάθμιση αρκετών μετοχών νέας οικονομίας από επενδυτικούς οίκους.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, παρασυρμένες από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Οι υποβαθμίσεις σωρείας τεχνολογικών μετοχών από τη Merrill Lynch οδήγησαν το Nasdaq αισθητά χαμηλότερα, την Πέμπτη. Αρνητική επιρροή ασκεί η δυσμενής ανακοίνωση της Intel, σχετικά με τα αποτελέσματά της.

Χαμηλός είναι ο όγκος των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς οι περισσότεροι από του ς χρηματιστές έχουν εγκαταλείψει τα γραφεία τους, ώστε να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αγγλίας Αργεντινής. Στις 4.867 μονάδες και το -1,82% οδηγούν τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες το δείκτη FTSE 100.

Κάτω από τις 4.000 μονάδες οδηγούν το δείκτη CAC 40 εταιρίες νέας τεχνολογίας, αλλά και τηλεπικοινωνιακές. Στις 3.985 μονάδες και το -2,74% κινείται τώρα ο γαλλικός δείκτης.

Εκτενείς απώλειες καταγράφει ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, οποίος νωρίτερα βρέθηκε σε χαμηλά επτά μηνών. Αιχμές της πτώσης οι μετοχές της Deutsche Telekom και της Infineon, που ”σπρώχνουν” το γερμανικό δείκτη στις 4.529 μονάδες και το -2,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v