Μικτό κλείσιμο για τις ευρωαγορές λόγω Wall

Καταλυτική ήταν η επίδραση των απωλειών της Wall Street στην πορεία των ευρωαγορών, με το Λονδίνο να αγγίζει νέο αρνητικό ρεκόρ οκταμήνου, και τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι να χάνουν σημαντικό μέρος των κερδών τους.

Σε νέο αρνητικό ρεκόρ οκταμήνου έκλεισε ο FTSE 100 του Λονδίνου ύστερα από τις δραματικές απώλειες της Wall Street, ενώ το Παρίσι και η Φρανκφούρτη έχασαν σημαντικό μέρος των κερδών που κατέγραφαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η υποβάθμιση της Intel καθώς και άλλων εταιριών του κλάδου των επεξεργαστών από τη Merrill Lynch, είχε σημαντική επίδραση και στην πορεία των ευρωαγορών.

O FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, με τη μετοχή της ARM Holdings να υποχωρεί κατά 2,5% και τις ασφαλιστικές Prudential και CGNU να καταγράφουν απώλειες της τάξης του 2,5%.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κατόρθωσε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, χάνοντας ωστόσο σημαντικό μέρος των αρχικών του κερδών, ύστερα από το αρνητικό κλίμα στη Wall Street. Υψηλές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές τόσο της Alcatel όσο και της STMicroelectronics, ύστερα από την υποβάθμιση της Intel.

Πτώση της τάξης του 2% σημείωσε και η μετοχή του τηλεοπτικού δικτύου TF1, το οποίο έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Μουντιάλ στη Γαλλία, ύστερα από την ισοπαλία της εθνικής ομάδας της χώρας με την Ουρουγουάη, που περιορίζει τις πιθανότητες πρόκρισής της στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κινούταν οριακά προς τα πάνω την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή της τεχνολογικής SAP να χάνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της, ύστερα από την αρνητική πορεία του Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v