Τεχνολογική πτώση στις ευρωαγορές (update)

Έντονα πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι κυριότερες ευρωαγορές, λόγω των πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες είναι σαφώς επηρεασμένες από τη χθεσινή βουτιά του Nasdaq και της Intel.

Έντονα πτωτική η πορεία των κυριότερων ευρωπαϊκών κεφαλαιγορών, στο άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, κυρίως λόγω της χθεσινής βουτιάς του Nasdaq και της Intel που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τους κλάδους τεχνολογίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,26% στις 4895,30 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατά 2,45% πέριξ των 4545,27 μονάδων, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες κατά 1,83% στις 4023,28 μονάδες.

Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, οι αγορές αναμένεται να κινηθούν στο ρυθμό της Intel, η οποία ακολούθησε την κατιούσα χθες στη Νέα Υόρκη, ύστερα από ανακοίνωσή της ότι τα μεγέθη της το β’ τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα του αναμενόμενου, και οι πωλήσεις της στην Ευρώπη θα υποχωρήσουν περαιτέρω.

Οι μετοχές τεχνολογίας, παρότι έδειχναν να έχουν ξεπεράσει την κρίση, τονίζουν οι αναλυτές, έχουν χάσει 39% της αξίας τους από την αρχή του έτους, και οι προβλέψεις δεν είναι θετικές για το μέλλον καθώς κάνουν λόγο για ”αστάθεια αναλόγως των αποτελεσμάτων”.

Μετοχές που θα δώσουν την τάση σήμερα, αυτές των Alcatel, Siemens, Nokia, Infineon Technologies, που αναμένονται πτωτικά ακολουθώντας την τάση του Nasdaq. Χαρακτηριστικό του κλίματος, αναφέρουν οι αναλυτές, το γεγονός ότι από το σύνολο των 18 ευρωπαϊκών δεικτών τεχνολογίας, οι 10 υποχωρούν σταθερά από τις αρχές του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v