Αντιδρά ανοδικά η Ευρώπη με νευρικό το LSE

Ελαφρώς ανοδικό το άνοιγμα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εκτός του λονδρέζικου LSE το οποίο ξεκίνησε νευρικά παρουσιάζοντας αυξομειώσεις. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ευρωαγορές θα προσπαθήσουν να επανακτήσουν τα χαμένα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

Ανοδικά αντιδρούν στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, εκτός του LSE που ξεκίνησε με υποχώρηση της τάξεως του 0,20% για να ”γυρίσει” δέκα λεπτά αργότερα στο +0,17%. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές θα προσπαθήσουν να επανακτήσουν τα χαμένα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,20% στις 4910,40 μονάδες, για να ”γυρίσει” δέκα λεπτά ύστερα στο +0,17%. Θετικά αντιδρούν ο γερμανικός DAX κατά 0,49% στις 4632,46 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,82% πέριξ των 4053,18 μονάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι ευρωπαϊκές μετοχές και δη αυτές του τεχνολογικού κλάδου αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, περιορίζοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Τα βλέμματα, τονίζουν, θα στραφούν σε μετοχές όπως η Vivendi Universal, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η News Corp προσέφερε 1,5 δις. Ευρώ προκειμένου να εξαγοράσει τη θυγατρική της Vivendi που ασχολείται με τα media.

Ανοδικά αναμένεται και τη μετοχή της Nokia ύστερα από την αναβάθμιση της μετοχής της σε ”market perform” από τη J.P Morgan Chase. Παράλληλα, ανοδικά αναμένονται μετοχές εταιριών όπως οι STMicroelectronics, Six Continents και British Airways.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v