Ανάσα ανόδου για τις ευρωαγορές

Ανοδικό το άνοιγμα της Πέμπτης για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία φαίνεται να προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, συνεπικουρούμενα και από το θετικό χθεσινοβράδινο ”γύρισμα” της Wall.

Θετικό ύστερα από αρκετές ημέρες το άνοιγμα για τις ευρωαγορές, οι οποίες υποβοηθούμενες από το ανοδικό ”γύρισμα” χθες στη Wall, προσπαθούν να ανακτήσουν τα χαμένα κέρδη.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο FTSE βρίσκεται στο +0,22% και τις 4864,80 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,69% πέριξ των 4541,43 μονάδων, και ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται επίσης στο +1,15% και τις 4050,67 μονάδες.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, ύστερα από σχεδόν μια συνεχόμενη εβδομάδα καχεξίας, και με δεδομένο το θετικό ”γύρισμα” χθες στη Wall Street, οι ευρωαγορές, ενδέχεται να κινηθούν ανοδικά σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν τα χαμένα κέρδη τους.

Αιχμή, στην προσπάθεια ανόδου αναμένεται να αποτελέσουν μετοχές όπως οι STMicroelectronics, Royal Philips Electronics, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Microsoft αργά χθες βράδυ, ότι αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για κέρδη το επόμενο τρίμηνο.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί και η μετοχή της Carrefour, που κέρδισε το πολυπόθητο μερίδιο αγοράς σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ ανοδικά ύστερα από μία εβδομάδα αναμένονται και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών με αιχμή την ΒΡ.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για σταθεροποίηση των αγορών τονίζοντας ”έχουμε ήδη δει τα χειρότερα” και οι επενδυτές θα προσπαθήσουν τώρα να κερδίσουν ό,τι έχασαν το τελευταίο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v