Υψηλές απώλειες για τις ευρωαγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο του οκταμήνου έκλεισαν οι ευρωαγορές, με τους δείκτες να καταγράφουν βαρύτατες απώλειες κυρίως εξαιτίας της πτώσης των εταιριών του τεχνολογικού κλάδου αλλά και των τηλεπικοινωνιών.

Νέο χαμηλό οκταμήνου ”χτύπησαν” οι ευρωαγορές, ύστερα από τις βαρύτατες απώλειες των μετοχών του τεχνολογικού αλλά και τηλεπικοινωνιακού κλάδου, σε συνδυασμό με την αδύναμη έναρξη της Wall Street.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρέμεινε μέχρι το τέλος κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του οκταμήνου, με τις μετοχές του φαρμακευτικού και βιοτεχνολογικού κλάδου να οδηγούν για άλλη μια φορά το δείκτη σε πτώση.

Η μετοχή της AstraZeneca υποχώρησε κατά 3,8% ενώ και ο τίτλος της GlaxoSmithKline κατέγραψε απώλειες 1,4%. Αρνητικά κινήθηκαν και οι μετοχές των τραπεζών, με την Abbey National να σημειώνει πτώση κατά 3% μετά την αρνητική προειδοποίηση σχετικά με την κερδοφορία της από την Moody’s, ενώ και η Barclays έχασε 1,4%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες υψηλότερες του 2,5% με τη France Telecom να καταγράφει μεγάλη πτώση, παρά τις τελευταίες ενδείξεις για λήξη της συνεργασίας με τη γερμανική MobilCom.

Πτώση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σημείωσαν και οι τίτλοι της Alcatel αλλά και της STMicroelectronics, κυρίως εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την προοπτική της κερδοφορίας αυτών.

Η France Telecom υποχώρησε κατά 6%, περικόπτοντας τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 1,4 δισ. ευρώ, χάνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος των κερδών ύψους 8% που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές σημείωνε υψηλές απώλειες, με τη Deutsche Telekom να οδηγεί την πτώση του δείκτη, σε συνδυασμό με τη μετοχή της SAP.

Η SAP υποχώρησε κατά 3,54%, ενώ ακολούθησαν και οι Infineon και Epcos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v