Απωλειών συνέχεια για ευρωαγορές

Συνεχίζουν την πτωτική κίνηση οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από την αρνητική πορεία του Nasdaq, την αύξηση των εξόδων για τη φαρμακευτική Glaxo, αλλά και πιέσεις στις μετοχές της Nokia και της Ericsson, οι οποίες ”βλέπουν” το δάνειο προς τη Mobilcom να γίνεται επισφαλές.

Αμείωτες εμφανίζονται οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές, εν μέσω πιέσεων στην τηλεπικοινωνία, αλλά και τις φαρμακοβιομηχανίες, εν μέσω επιρροών από τη σημαντική πτώση του Nasdaq.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των Nokia και Ericsson, αφού μετά την ανακοίνωση της France Telecom ότι δεν θα προχωρήσει τις επενδύσεις στη Mobilcom, οι τηλεπικοινωνιακές ανησυχούν για τα δάνεια με τα οποία έχουν προμηθεύσει την υπό κατάρρευση εταιρία.

Στις 4.859 μονάδες και το -1,53% βρίσκεται τώρα ο FTSE 100, οδηγημένος, μεταξύ άλλων από τη μετοχή της Glaxo στην οποία η εναρμόνιση με τα αμερικανικά πρότυπα διακίνησης φαρμάκων θα κοστίσει αρκετά. Απώλειες της τάξης του 2,01% καταγράφει ο δείκτης CAC 40, στις 4.026 μονάδες, ενώ πτωτικά κατά 1,49% διαμορφώνεται και ο DAX, στις 4.537 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v