Με απώλειες το άνοιγμα των ευρωαγορών

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω πιέσεων από τις φαρμακευτικές μετοχές (Glaxo) αλλά και τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο (Nokia, Ericsson). Αρνητική η επίδραση του χθεσινού καθοδικού ράλι στη Wall Street.

Με υπολογίσιμες απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες από κλαδικά νέα των φαρμάκων και των τηλεπικοινωνιών. Αρνητική είναι επίσης η επιρροή των χθεσινών απωλειών στη Wall Street.

Χαμηλότερα παρασύρουν τις τηλεπικοινωνίες οι μετοχές των Nokia και Ericsson, αφού τα δάνεια προς τη γερμανική Mobilcom αποκτούν διαφορετική βαρύτητα υπό το πρίσμα της λήξης στη συνεργασία της εταιρίας με τη France Telecom.

Πτώση κατά 0,87% στις 4.891 μονάδες καταγράφει ο δείκτης FTSE 100, στο Λονδίνο, με τη μετοχή της Glaxo να υποχωρεί, καθώς η ανάγκη εναρμόνισης με αμερικανικά πρότυπα διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων της στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει το κόστος.

Σημαντική είναι εξάλλου η υποχώρηση για CAC 40 και DAX, οι οποίοι χάνουν 1,59% (στις 4.043 μονάδες) και 0,87% (στις 4.565 μονάδες), αντίστοιχα.



Πτωτικά κινήθηκε το Μάιο ο πηθωρισμός στη Γαλλία. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε ανοδικά κατά 0,1% σε σχέση μετον Απρίλιο ενώ σε επίπεδο έτους διαμορφώθηκε στο 1,5%, πέφτοντας για πρώτη φορά φέτος κάτω από το ευρω - όριο του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v