Ανοδικά Παρίσι και Φρανκφούρτη, νευρικά το Λονδίνο

Προς τα κάτω πιέζουν τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες οι προειδοποιήσεις της Nokia για σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις στο σύνολο του 2002, χωρίς ωστόσο να διαμορφώνουν την κυρίαρχη τάση. Κέρδη καταγράφουν Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ συνεχείς μεταβολές προσήμων επικρατούν στο Λονδίνο.

Νευρικά κινείται από την αρχή της ημέρας το χρηματιστήριο του Λονδίνου, αν και με ισχνό όγκο συναλλαγών, καθώς την προσοχή των traders φαίνεται να απορροφά για μία ακόμα ημέρα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιέσεις ασκούνται στις τηλεπικοινωνίες, ενώ στις 4.929 μονάδες και στο 0,02% διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100.

Η απόσταση που πήραν οι επενδυτές στο γαλλικό χρηματιστήριο από τις τεχνολογικές μετοχές, επέτρεψε στο δείκτη CAC 40 να διευρύνει τα κέρδη του, ακολουθώντας την πορεία της μετοχής της Renault, η οποία είδε την τιμή στόχο του τίτλου της να αναβαθμίζεται από τη Lehman Brothers. Στο +1,7% και τις 4.093 μονάδες βρίσκεται τώρα ο CAC 40.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στο γερμανικό χρηματιστήριο, με αιχμή τις τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ απώλειες καταγράφει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Στις 4.660 μονάδες και το +1,55% κινείται ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v