Πτωτικά η γερμανική βιομηχανική παραγωγή

Κατά 2,1% περιορίστηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Απρίλιο σε σχέση με πέρσι, ενώ κατεγράφη αύξηση στη ζήτηση εισαγομένων προϊόντων. Ρεκόρ τριετίας στη μηνιαία αύξηση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Μ. Βρετανία (+1,1%), ενώ συρρικνώθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο.

Πτωτικά η γερμανική βιομηχανική παραγωγή
Πτωτικά κατά 2,1% κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας το μήνα Απρίλιο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, έναντι του –3,5%, όπου το ποσοστό είχε βρεθεί το Μάρτιο. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση της τάξης του 1,7% σε επίπεδο έτους, καθώς και για άνοδο κατά 0,4% σε σχέση με το Μάρτιο.

Συρρίκνωση εμφάνισε εξάλλου, το πλεόνασμα στο γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο για τον ίδιο μήνα, αφού οι αυξημένες εισαγωγές φανερώνουν την ανοδική πορεία στη ζήτηση προϊόντων. Οι εισαγωγές στη μεγαλύτρςερηξ οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 4,8%, ενώ οι εξαγωγές κατά 2,1% σε σχέση με το Μάρτιο. Η εξέλιξη, είχε αποτέλεσμα να συρρικνωθεί το πλεόνασμα στο ισοζύγιο της χώρας στα 9,3 δισ. ευρώ, από τα 11,7 δισ. ευρώ το Μάρτιο.

Τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Ιούλιο του 1999 παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στη Μ. Βρετανία, αφού κατέγραψε ποσοστιαία άνοδο κατά 1,1% σε σχέση με το Μάρτιο. Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνει το υπουργείο οικονομικών, ενδέχεται να περιορίσει τις ετήσιες πτωτικές τάσεις της βιομηχανικής παραγωγής στο –4,1%, ενώ είναι πιθανό να προσθέσει ποσοστό 0,05% στους ρυθμούς ανάπτυξης του τρέχοντος τριμήνου.

Άνοδο κατέγραψαν οι βρετανικές εξαγωγές τον Απρίλιο, καθώς το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας περιορίστηκε από τα 2,76 δισ. λίρες, στα 2,433 δισ. λίρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v