Μαζεύουν τα κέρδη οι ευρωαγορές-Πτωτικά το Λονδίνο

Περιορίζουν τα κέρδη τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών ενώ το Λονδίνο έχει ήδη γυρίσει σε αρνητικό επίπεδο, ύστερα από τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, σερ Έντουαρντ Τζώρτζ, για πιθανή αύξηση των επιτοκίων στους επόμενους μήνες.

Με αρνητικό πρόσημο κινείται πλέον η βρετανική αγορά, ύστερα από τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Έντουαρντ Τζώρτζ για πιθανή αύξηση των επιτοκίων στους επόμενους μήνες. Κατά πολύ έχουν περιορίσει τα κέρδη τους και οι υπόλοιπες αγορές.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες περί το 0,5%, εξανεμίζοντας τα αρχικά κέρδη που είχε αποκομίσει με τη ”βοήθεια” των εταιριών τηλεπικοινωνίας και τεχνολογίας.

Ωστόσο το θετικό κλίμα επισκιάστηκε από τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΑ Τζώρτζ, ο οποίος έκανε λόγο για πιθανή αύξηση των επιτοκίων στους επόμενους μήνες, εάν δεν επιβραδυνθεί η εγχώρια ζήτηση.

Σε μεγάλο βαθμό έχει περιορίσει τα κέρδη της και η γαλλική αγορά, με τη μετοχή του τηλεοπτικού δικτύου TF1 να υποχωρεί κατά 2%, ύστερα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά τμήματος της γερμανικής πρώην αυτοκρατορίας media του Κιρχ.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Alcatel αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών Peugeot και Renault, καθώς παρά την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, οι δύο εταιρίες εμφάνισαν σημάδια αντίστασης.

Θετικό παραμένει το κλίμα και στη γερμανική αγορά, με τη μετοχή της Deutsche Telekom αλλά και τις υπόλοιπες του τεχνολογικού κλάδου να στηρίζουν το δείκτη.

Αντίθετα, μεγάλες απώλειες κατά 13% καταγράφουν οι τίτλοι της εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MLP, εν μέσω ανησυχιών για τα λογιστικά βιβλία της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v