Ευρωαγορές: Ακολουθώντας τη Wall

Από το ξεκίνημα σημειώνουν απώλειες οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, ακολουθώντας αφενός το πτωτικό χθεσινό κλίμα της Wall, ενώ αφετέρου επηρεάζονται από τις ανησυχίες της ΕΚΤ για αναζωπύρωση του ευρωπληθωρισμού.

Πτωτικό το άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ακολουθούν το χθεσινό κλίμα της Wall, ενώ επηρεάζονται παράλληλα από τις ανησυχίες της ΕΚΤ για αναζωπύρωση του ευρωπληθωρισμού.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,34% στις 4755,90 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες κατά 0,71% πέριξ των 4438,46 μονάδων. Έντονα πτωτικό και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να χάνει στο άνοιγμα το 1,04% της αξίας του πλησιάζοντας τις 3916,07 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι στις πρωινές δηλώσεις τους δεν έκρυβαν την ανησυχία τους, οι ευρωαγορές αναμένεται να ακολουθήσουν ”χωρίς διαμαρτυρία ή διάθεση αντίδρασης” το κλίμα που επικράτησε χθες στη Wall.

Όπως τονίζουν, o αμερικανικός δείκτης λιανικών πωλήσεων Μαϊου που έδειχνε υποχώρηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου, σε συνδυασμό με την απόφαση της ΕΚΤ να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό, δημιουργούν ένα ”μείγμα ανασφάλειας και επιφυλακτικότητας στους επενδυτές”.

Έτσι, πτωτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν στις συνεδριάσεις της Παρασκευής μετοχές εταιριών όπως οι Carrefour, Stora Enso, αλλά και SAP (που υποχώρησε σημαντικά χθες στη Wall). Παράλληλα, κινητικότητα αναμένεται και για τη μετοχή της Air France, ύστερα από τη διαρροή φημολογίας ότι το γαλλικό Δημόσιο σχεδιάζει να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της σε στρατηγικό επενδυτή, μετά το πέρας των βουλευτικών εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v