Σε χαμηλά 8-9 μηνών Λονδίνο και Παρίσι

Με υπολογίσιμες απώλειες κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρασυρμένοι από το αρνητικό ξεκίνημα της Wall Street, αλλά και από επιμέρους ειδήσεις. Σε χαμηλά αρκετών μηνών τα χρηματιστήρια Λονδίνου και Παρισιού.

Με σημαντικές απώλειες κινήθηκαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οδηγημένα από τις ρωγμές στην παγκόσμια ανάκαμψη, οι οποίες που αποκαλύφθηκαν από τις μειωμένες οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Χαμηλά αρκετών μηνών κατέγραψαν τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Παρισιού.

Ο δείκτης FTSE 100 σταμάτησε στις 4.771 μονάδες (χαμηλό οκταμήνου) έχοντας χάσει το 1,64% της αξίας του, πιεσμένος από τις τραπεζικές μετοχές. Ανησυχία προκάλεσαν στον τραπεζικό τομέα οι φήμες για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων, ενώ αναλυτές επισημαίνουν τα τεντωμένα ”νεύρα” της αγοράς.

Στις 3.957 μονάδες και το –1,18% έκλεισε ο δείκτης CAC 40, στο χαμηλότερο επίπεδο 9 μηνών, με την Alcatel, την ευρωπαϊκή ανταγωνίστρια της Lucent να ηγείται της πτώσης στον τεχνολογικό τομέα, αφού η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε προειδοποιήσεις για λιγότερες πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο.

Με απώλειες της τάξης του 0,5% κινείται αυτή την ώρα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 4.487 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν, καθώς ανακοινώθηκαν στοιχεία που δείχνουν την έναρξη κυκλοφορίας λιγότερων νέων αυτοκινήτων το Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v