Το πτωτικό ρεύμα ακολούθησαν οι ευρωαγορές

Τους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες παρέσυρε χαμηλότερα το διεθνώς άσχημο χρηματιστηριακό κλίμα. Αρνητική επιρροή άσκησαν σε Λονδίνο Παρίσι και Φρανκφούρτη τα αρνητικά μακροοικονομικά σινιάλα από τις ΗΠΑ και συντέλεσαν στην καταγραφή απωλειών της τάξης του 3%.

Με απώλειες της τάξης του 3% κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, ακολουθώντας τις διεθνείς πτωτικές τάσεις, αλλά και απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.

Απώλειες της τάξης του 2,96% κατέγραψε ο FTSE 100, στις 4.630 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν ομόλογα και ρευστό, έναντι μετοχών. ”Λογικές” εκτιμούν παράγοντες της αγοράς τις πωλήσεις, εν όψει αδύναμων εταιρικών αποτελεσμάτων και χαμηλών πωλήσεων.

Σε χαμηλό εννέα μηνών έκλεισε ο γαλλικός δείκτης στο επίπεδο των 3.843 μονάδων, έχοντας χάσει το 2,89% της αξίας του. Επικεφαλής της πτώση τέθηκαν οι μετοχές της France Telecom και της Gemini.

Νέο χαμηλό όλων των εποχών κατέγραψε η μετοχή της Deutsche Telekom, κάτω από τα 10, στα 9,71 ευρώ, οδηγώντας αυτή την ώρα το δείκτη DAX σε απώλειες της τάξης του 3,39%, στις 4.318 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v