Μεγάλες απώλειες λόγω Wall και techs στην Ευρώπη

Στο χαμηλότερο επίπεδο των εννέα μηνών διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καταγράφοντας απώλειες που αγγίζουν και το 3%, κυρίως εξαιτίας των εταιριών του τραπεζικού και του τεχνολογικού κλάδου.

Υψηλές απώλειες που αγγίζουν και το 3% καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διαμορφούμενοι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, λόγω της πτώσης των τραπεζών και των τεχνολογικών εταιριών.

Στο Λονδίνο οι απώλειες του FTSE 100 είναι προς το παρόν χαμηλότερες από αυτές των υπολοίπων μεγάλων αγορών, ύστερα από την ανακοίνωση της πτώσης του δείκτη ανεργίας για πρώτη φορά στη διάρκεια του τριμήνου.

Μεγάλη πτώση καταγράφει και η μετοχή της Vodafone, ύστερα από την ανακοίνωση της αμερικανικής Sprint ότι ο αριθμός των συνδρομητών της δεν θα κατορθώσει να πετύχει τις εκτιμήσεις.

Έντονα πτωτικό είναι το κλίμα στη γαλλική αγορά, με τις τεχνολογικές μετοχές να καταγράφουν υψηλές απώλειες, ύστερα από την υποβάθμιση της Cap Gemini από την Merrill Lynch αλλά και τις αρνητικές προβλέψεις της αμερικανικής εταιρίας πληροφορικής Abobe.

Οι μετοχές της Cap Gemini σημειώνουν κατακόρυφη πτώση περί το 10% στα 42,36 ευρώ, που είναι νέο ιστορικό χαμηλό για την εταιρία, καθώς η Merrill Lynch αλλά και η Goldman Sachs αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2002 και 2003.

Στην αγορά της Φρανκφούρτης κυριαρχούν οι απώλειες της Deutsche Telekom, με την μετοχή της να υποχωρεί κάτω από τα 10 ευρώ, ενώ ακολουθεί τόσο η SAP αλλά και η Infineon Technologies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v