Σημαντικά κέρδη από αγορές υποτιμημένων τίτλων

Με σημαντικά κέρδη κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι ευρωαγορές, τα οποία οι αναλυτές αποδίδουν σε ”κυνήγι επενδυτικών ευκαιριών”, παρά σε ουσιαστική μεταστροφή του κλίματος. Θετική η επιρροή της Wall Street.

Με σημαντική άνοδο κινήθηκαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, επιδιδόμενοι κυρίως σε ”τεχνική ανάκαμψη” και αγορά υποτιμημένων μετοχών, αλλά και στηριγμένοι στο δυναμικό ξεκίνημα της Wall Street.

”Η σημερινή άνοδος πρέπει μάλλον να αποδοθεί σε κυνήγι επενδυτικών ευκαιριών, παρά σε ουσιαστική μεταστροφή του κλίματος”, επισημαίνουν αναλυτές.

Στο Λονδίνο, κέρδη κατά 2,72% εμφάνισε ο FTSE 100, στις 4.756 μονάδες, με τις μετοχές του φαρμακευτικού, του ασφαλιστικού κλάδου να δείχνουν το δρόμο. Σημαντική άνοδος και για τις πετρελαϊκές μετοχές, των οποίων η αξία αυξήθηκε εν μέσω φημών για σημαντική ελάττωση των αποθεμάτων μαύρου χρυσού.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σχεδόν ισοσκέλισε τις απώλεις του 5% της προηγούμενης εβδομάδας, σταματώντας στο +4,35% και τις 4.010 μονάδες. Σημαντικότεροι κερδισμένοι ήταν οι μετοχές του τριπτύχου TMT (Technology, Media, Telecoms), αλλά και οι αμυντικές βιομηχανίες, για τις οποίες φαίνεται να δρομολογούνται εξελίξεις. Σύμφωνα με φημολογία του Σαββατοκύριακου, η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει την πώληση μέρους του μεριδίου της στην εταιρία Thales, ενώ παρόμοιες φήμες θέλουν την EADS να εξαγοράζει την BAE systems.

Με κέρδη της τάξης του 3,55% κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, στο επίπεδο των 4.456 μονάδων, κάτι που ανακουφίζει τους επενδυτές, οι οποίοι είδαν το δείκτη να κλείνει σε χαμηλά οκταμήνου την Παρασκευή. Αξιοσημείωτη η άνοδος της Deutsche Telekom, η οποία λίγο νωρίτερα κατέγραφε ποσοστιαία κέρδη 5,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v