Ανακάμπτει λόγω τεχνολογίας η Ευρώπη

Συνεχίζουν να διευρύνουν τα κέρδη τους οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή της Nokia, αλλά και των ασφαλιστικών εταιριών να σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μετά τη δραματική υποχώρηση στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Εντυπωσιακά κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου αλλά και των ασφαλιστικών εταιριών αποτελούν πόλο έλξης για τους επενδυτές, ύστερα από τις προηγούμενες απώλειες.

Σημαντικά κέρδη κατά 3% καταγράφει η μετοχή της Nokia, εν μέσω αναφορών ότι η κυρίαρχη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων πρόκειται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο.

Ανοδικά κινείται ακόμη και η μετοχή της Deutsche Telekom κατά 5%, κατορθώνοντας να υπερβεί τα 10 ευρώ. Επιπλέον, ο κλάδος των ασφαλειών επωφελείται από την αναβάθμιση ορισμένων εταιριών από τη Morgan Stanley.

Η Prudential ενισχύει την τιμή της μετοχής της κατά 2,9%, ενώ και η CGNU κερδίζει περί το 2%. Ανοδικά κινούνται ακόμη και οι πετρελαϊκές εταιρίες, επωφελούμενες από την αντίστοιχη άνοδο των τιμών του ”μαύρου χρυσού”. Η BP καταγράφει κέρδη ύψους 2%, ενώ ακολουθεί και η Shell με άνοδο 2,3% αλλά και η RWE κατά 1,9%.

Η μετοχή της France Telecom είναι αυτή που ενισχύει το γαλλικό χρηματιστήριο, ενώ και η Alcatel κερδίζει πάνω από 2%, παρά την μείωση της τιμής στόχου από τη UBS Warburg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v