Αντιδρούν με το ”καλημέρα” οι ευρωαγορές

Ανοδικά -όπως άλλωστε αναμενόταν- το άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, τα οποία αναμένεται να αντιδράσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών.

Ανοδικό το άνοιγμα για τις κυριότερες ευρωαγορές, στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους Δείκτες να αντιδρούν ανοδικά σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 κινείται κατά 0,57% ανοδικά στις 4657,20 μονάδες, ενώ και ο γερμανικός DAX σημείωνει κέρδη 0,80% πέριξ των 4338,42 μονάδων. Τη μεγαλύτερη άνοδο -και λόγω των ικανοποιητικών για τους Γάλλους εκλογικών αποτελεσμάτων- σημειώνει ο CAC 40 ο οποίος κερδίζει περί το 1,16% πλησιάζοντας τις 3887,81 μονάδες.

Όπως αναφέρουν σχόλια αναλυτών, η πορεία των ευρωαγορών τουλάχιστον στο ξεκίνημα της εβδομάδας, αναμένεται να παρουσιάσει αντίθετη εικόνα από την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι η αντίδραση θα είναι στιγμιαία και ”ενδέχεται να διαρκέσει μόνο για σήμερα”.

Το θετικό κλείσιμο της Wall λόγω βιοτεχνολογίας, αλλά και η άνοδος του πετρελαίου σε ”υψηλό” τριών εβδομάδων, αναμένεται να οδηγήσουν τις μετοχές του κλάδου υψηλότερα, δίνοντας ανάλογη ώθηση τους Δείκτες.

Το ενδιαφέρον, αναμένεται να στραφεί σε μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, όπως οι Shell, BP, λόγω της πορείας του πετρελαίου, αλλά και σε μετοχές αεροπορικών εταιριών, με αιχμή την ισπανική Iberia, η οποία θα συνεργάζεται στο εξής με την British Airways, σε επίπεδο δρομολογίων, αλλά και τη Virgin Atlantic, η οποία ανακοίνωσε ότι θέτει προς πώληση –κατά πάσα πιθανότητα και αυτή στην BA- τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης που της ανήκουν στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Παράλληλα, κινητικότητα αναμένεται και για τις μετοχές των Lufthansa, KLM, οι οποίες φαίνεται να ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προκειμένου να εγκριθούν τα προγράμματα ασφάλισής τους έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v