Σημαντικές απώλειες για τις ευρωαγορές στο άνοιγμα

Με υποχώρηση ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές, κυρώς λόγω της υποχώρησης του Nasdaq χθες που επηρεάζει τις μετοχές τεχνολογίας.

Πτωτική η τάση με το άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, οι οποίες δείχνουν ευάλωτες έναντι της χθεσινής υποχώρησης του Nasdaq, που επηρεάζει πτωτικά τις μετοχές τεχνολογίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% πέριξ 4687,00 μονάδες, ενώ και ο γερμανικός DAX πέφτει επίσης κατά 0,58% στις 4408,19 μονάδες. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση -λόγω πτώσης των futures όπως τονίζουν οι αναλυτές- παρουσιάζει ο γαλλικός CAC 40 που χάνει το 1,82% της αξίας του πέριξ των 3932,24 μονάδων.

Λιγότερο αισιόδοξοι σήμερα οι αναλυτές, τονίζουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές, ιδιαιτέρως των τεχνολογικών κλάδων ενδέχεται να υποχωρήσουν ύστερα από τη χθεσινή πτωτική τάση που επικράτησε στο Nasdaq και την απόκλιση κερδών 23% που ανακοίνωσε η Oracle.

Πτωτικά αναμένουν οι αναλυτές μετοχές όπως οι STMicroelectronics, Apple, η οποία ανακοίνωσε ότι προφανώς θα πέσει έξω στις προβλέψεις της για το τρέχον τρίμηνο, αντιστοίχως και η Micron Technology η οποία προέβλεψε ζημίες.

Χαρακτηριστικές οι πρωινές δηλώσεις αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες ”έως ότου οι εταιρίες κατανοήσουν ότι οι προβλέψεις τους είναι υπερβολικές τουλάχιστον για εφέτος και επανέλθουν στην πραγματικότητα, θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στις αγορές”, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για ”φαντασιώσεις κερδών το τρέχον τρίμηνο που προφανώς δεν είναι εφικτές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v