Η... Μέση Ανατολή πιέζει την Ευρώπη

Ύστερα από μια θετική έναρξη, οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών γύρισαν αρνητικά, λόγω των ανησυχιών τόσο για την προοπτική ανάπτυξης της κερδοφορίας των εταιριών, όσο και για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των εταιρικών κερδών σε συνδυασμό με την ένταση στη Μέση Ανατολή μετά και την έκρηξη λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές, οι οποίες απώλεσαν τα αρχικά τους κέρδη.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι δείκτες παραπαίουν μεταξύ των ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία τόσο των εταιρικών κερδών όσο και της οικονομικής ανάκαμψης.

Τις απώλειες που καταγράφει η γερμανική ασφαλιστική Munich Re, προσπαθεί να αντισταθμίσει η Vivendi Universal αλλά και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου των media, ύστερα από την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας για περιορισμό των χρεών της.

Θετικά επιδρά ακόμη στην αγορά και η άνοδος των πετρελαϊκών μετοχών, ύστερα από τις νέες ανησυχίες ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορεί να επηρεάσει τα πετρελαϊκά αποθέματα.

Εντυπωσιακά κέρδη κατά 5% καταγράφει και η μετοχή της Club Mediterranee, η οποία ανακοίνωσε ότι οι λειτουργικές της ζημίες ήταν χαμηλότερες από ό,τι η ίδια εκτιμούσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v