Περιόρισαν τις απώλειες στο κλείσιμο οι ευρωαγορές

Περιόρισαν τις απώλειές τους στο κλείσιμο οι ευρωπαϊκές αγορές, δεχόμενες και τις επιδράσεις από την έναρξη της αναστροφής του κλίματος στη Wall Street. Οι τεχνολογικές μετοχές ωστόσο διατήρησαν το αρνητικό κλίμα στον κλάδο.

Τα σημάδια αντίστασης που επέδειξαν οι δείκτες στη Wall Street μετά την αρνητική έναρξη, είχαν ως αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να περιορίσουν τις απώλειές τους στο κλείσιμο, με το κλίμα ωστόσο να παραμένει έντονα πτωτικό στον τεχνολογικό κλάδο.

Οι μετοχές της Nokia και της Alcatel, των μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο και στην Ευρώπη αντίστοιχα, ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων της συνεδρίασης της Τετάρτης, ενώ ακολούθησε και ο όμιλος ηλεκτρονικών Philips.

Οι απώλειες στον τεχνολογικό κλάδο προκλήθηκαν κυρίως από την προειδοποίηση που ανακοίνωσε σχετικά με τα κέρδη η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών AMD, αλλά και η κατασκευάστρια εταιρία υπολογιστών, Apple Computer.

Κατά 6,3% υποχώρησαν οι μετοχές της Alcatel, ενώ ακολούθησαν αυτές της Infineon, με απώλειες 5,9%. Η STMicroelectronics σημείωσε πτώση κατά 2,9% ενώ και η Philips κατέγραψε απώλειες περί το 4%.

Υψηλές απώλειες σημείωσε και η μετοχή της France Telecom κατά 6%, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τα υπέρογκα χρέη της εταιρίας. Αντίστοιχη ήταν και η πορεία των υπολοίπων εταιριών τηλεπικοινωνίας, με τη Vodafone και τη Cable & Wireless να καταγράφουν απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v