Τεχνολογίας πτώση στις ευρωαγορές

Με υποχώρηση ξεκίνησαν και τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα κυρίως από δυσοίωνες εκτιμήσεις όσον αφορά στην πορεία τεχνολογικών μετοχών, με αιχμή τη Nokia που αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το β’ εξάμηνο.

Αρνητικό το κλίμα από το ξεκίνημα στις ευρωαγορές, οι οποίες ταλανίζονται από δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις τεχνολογικές μετοχές κατά το β’ εξάμηνο.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γενικός δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,42% στις 4336,50 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,01% πέριξ των 3896,02 μονάδων. Παράλληλα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE υπωρεί κατά 0,34% στις 4636,00 μονάδες.

Τάσεις υποχώρησης βλέπουν για σήμερα οι αναλυτές ειδικά όσον αφορά στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας μετά και τις ανακοινώσεις της Nokia ότι αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για κερδοφορία το β’ εξάμηνο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εκτιμήσεις της Nokia –τα προβλήματα της οποίας είναι γνωστά στην ευρωπαϊκή αγορά- ενδέχεται να παρασύρουν σε καθοδική πορεία μετοχές εταιριών όπως οι Infineon Technologies και Vodafone Group.

Συγκεκριμένα για την αγορά της Φρανκφούρτης εκτιμούν ότι με πτώση θα διαπραγματευθούν οι μετοχές των Deutsche Telekom και Bayerische Motoren Werke λόγω αναδιάρθρωσης του δείκτη DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v