Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες προξενούν στις ευρωπαϊκές αγορές οι ειδήσεις από τις πωλήσεις της Nokia, αλλά και το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα στη Wall Street. Στα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου βρίσκονται αυτή την ώρα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Σε σημαντικές απώλειες οδηγούν τις ευρωπαϊκές αγορές οι ειδήσεις από τη Nokia, αλλά και η πτωτική τροχιά στην οποία φαίνεται να βρίσκεται η Wall Street.

Η μείωση των λιανικών πωλήσεων της Μ. Βρετανίας κατά 0,6% το Μάιο, έναντι ανόδου κατά 1,8% τον Απρίλιο προστέθηκε στο δυσμενές κλίμα που είναι κυρίαρχό στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στο –1,64% (4.578 μονάδες) βρίσκεται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100 με τις μετοχές της ARM και της Vodafone να ”δείχνουν το δρόμο”.

Τα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου συναντά το γαλλικό χρηματιστήριο, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η όποια ανάκαμψη δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένεται πριν τους τελευταίους μήνες του 2002. Η απόφαση της Deutsche Telekom να πουλήσει το μερίδιο της του 1,8% στην France Telecom, μπορεί, ισχυρίζονται οι αναλυτές να μην είναι από μόνη της σημαντική εξέλιξη, καταδεικνύει όμως τις λιγοστές ελπίδες ανάκαμψης του τομέα. Στο –2,46% και τις 3.838 μονάδες κινείται τώρα ο CAC 40.

Πτώση κατά 2,30% σημειώνει και ο δείκτης DAX, στο επίπεδο των 4.254 μονάδων, εν όψει του αυριανού triple witching (της ταυτόχρονης δηλαδή λήξης δικαιωμάτων, δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών και των προθεσμιακών συμφωνιών). Απώλειες της τάξης του 5% καταγράφει η μετοχή της Infineon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v