Πλεονασματικό το ισοζύγιο της Ευρωζώνης

Πλεόνασμα ύψους 3,1 δισ. ευρώ κατέγραψε το εμπορικό ισοζύγιο στην Ευρωζώνη για το μήνα Απρίλιο, έναντι ελλείμματος 400 εκατ. ευρώ πέρσι. Έλλειμμα 4,5 δισ. ευρώ εμφάνισε για το ίδιο χρονικό διάστημα το ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από επίσης έλλειμμα 8,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2001.

Πλεονασματικό το ισοζύγιο της Ευρωζώνης
Πλεόνασμα ύψους 3,1 δισ. ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης για το μήνα Απρίλιο, έναντι ελλείμματος 400 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Εξάλλου, το εμπορικό ισοζύγιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε για τον ίδιο μήνα έλλειμμα της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 8,5 δισ. ευρώ πέρσι.

Για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης εμφάνισε πλεόνασμα της τάξης των 19,9 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση το ίδιο τρίμηνο του 2002 σήμαινε έλλειμμα ύψους 4,3 δισ. ευρώ, έναντι επίσης ελλείμματος 25,3 δισ. ευρώ πέρσι.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν για το Μάιο οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία- για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες. Το σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο –0,6%, ενώ τον Απρίλιο κατάγραφε άνοδο κατά 1,8%. Σε σχέση με τον περσινό Μάιο, η ποσοστιαία διαφορά βρέθηκε στο –5,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v