Αντιδρούν μετά τη ”βουτιά” οι ευρωαγορές

Αντιδρούν από το άνοιγμα οι γενικοί δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ύστερα από το ”χαμηλό” εννεαμήνου που προσέγγισαν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση, δείχνοντας ότι διατηρούν ακόμη μια δυναμική.

Ανοδικό το άνοιγμα για τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες δείχνουν να αντιδρούν ύστερα από το ”χαμηλό” εννεαμήνου της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να πείσουν για τη δυναμική τους.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX (ενισχυμένος από τις φήμες για τη βιομηχανική παραγωγή) κερδίζει περί το 0,45% και κινείται προς τις 4145,81 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 παρουσιάζει άνοδο 1,84% στις 3736,91 μονάδες. Αντίστοιχα, και ο λονδρέζικος FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,81% πλησιάζοντας τις 4578,70 μονάδες.

Το γύρισμα –στο τέλος- της αμερικανικής αγοράς, σε συνδυασμό με τις πρωινές φήμες για περαιτέρω αύξηση του δείκτη βιομηχανικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία για δεύτερο συνεχή μήνα τον Ιούνιο, κάνουν τους αναλυτές περισσότερο αισιόδοξους όσον αφορά στην πορεία των ευρωαγορών την Τρίτη.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η συνεχόμενη πτώση, έχει καταστήσει αρκετές μετοχές ιδιαίτερα ”φθηνές και ελκυστικές”, οι αναμενόμενες τοποθετήσεις στις οποίες θα της οδηγήσουν σε άνοδο. Μερικές από αυτές εκτιμάται ότι είναι οι Carrefour, WPP Group και Suez SA.

Εν τω μεταξύ, ”σίγουρη” θεωρούν οι αναλυτές την ανοδική πορεία των μετοχών εταιριών πετρελαίου όπως οι BP και Total Fina, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν την ανοδική πορεία των διεθνών τιμών μαύρου χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v