Με πινελιές...μουντιάλ η συνεδρίαση σε ευρωαγορές

Μικτά ήταν τα πρόσημα των ευρωαγορών στη λήξη της συνεδρίασης, με το Λονδίνο να κλείνει με ουσιαστικά κέρδη, ενώ αντίθετα η Φρανκφούρτη και το Παρίσι κινήθηκαν σε πτωτική τροχιά.

Με διαφορετικά πρόσημα τελείωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές. Ανοδικά έκλεισε το Λονδίνο, ενώ απώλειες κατέγραψαν τόσο το Παρίσι όσο και η Φρανκφούρτη.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν το ”μουντιαλικό” κλίμα που επικρατούσε, καθώς μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, οι επενδυτές επικεντρώθηκαν ξανά στις συναλλαγές.

Αντίθετα, στη Φρανκφούρτη περιορισμένη ήταν η κίνηση, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον αγώνα της εθνικής με την αντίστοιχη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 6,9% κατέγραψε η μετοχή της Zurich Financial, καθώς οι επενδυτές βρήκαν αρκετά ”ελκυστικό” τον τίτλο της ασφαλιστικής εταιρίας, ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών.

Αντίθετα κατά 8% υποχώρησε η μετοχή της τηλεπικοινωνιακής France Telecom σε νέο ιστορικό χαμηλό, ύστερα από την επικράτηση έντονης φημολογίας σχετικά με πιθανή εξαγορά της γερμανικής MobilCom.

Χαμηλότερα κατά 1,8% κινήθηκε και η Volkswagen, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ ακολούθησαν τόσο η DaimlerChrysler, με απώλειες 1,2% όσο και η BMW, που σημείωσε πτώση κατά 0,4%.

Πτωτικό ήταν το κλίμα και στις φαρμακοβιομηχανίες, με την AstraZeneca να υποχωρεί κατά 0,8%, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων δεν ενέκρινε το λανσάρισμα στην αγορά του φαρμάκου Gasodex για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v