Προσπάθειες αντίδρασης μετά τη ”μπόρα” σε Ευρώπη

Να αντιδράσουν θετικά επιχειρούν με το άνοιγμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβοηθούμενα από την επίδειξη δυναμικής χθες στη Wall, ξεπερνώντας το σοκ από το σκάνδαλο της WorldCom.

Προσπάθεια να αντιδράσουν θετικά επιχειρούν από το άνοιγμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεπερνώντας το σοκ από το σκάνδαλο της WorldCom.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,54% και πλησιάζει τις 4162,20 μονάδες, ενώ θετικά αντιδρά και ο CAC 40 που κερδίζει 1,78% πέριξ των 3766,92 μονάδων. Αντίστοιχα, και ο λονδρέζικος FTSE βρίσκεται στο +1,01% και τις 4576,60 μονάδες.

Σύμφωνα και με τους αναλυτές, η επίδειξη δυναμικής χθες από τη Wall –την άμεσα επηρεαζόμενη από το σκάνδαλο της WorldCom- θα βοηθήσει τις ευρωαγορές να επανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους και να αντιδράσουν ανοδικά.

Μετοχές οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια αντίδρασης, εκτιμάται ότι θα είναι αυτές των Allianz και Infineon Technologies, που κατάφεραν και ”κράτησαν” κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall. Παράλληλα, ανοδική αντίδραση αναμένεται και για τη Vivendi Universal, για τη μετοχή της οποίας η J.P. Morgan σύστησε ”αγορά”.

Το κλίμα αντίδρασης αναμένεται να ενισχύσει και η ανακοίνωση για ενδεχόμενη άνοδο του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές ”τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τον τελευταίο χρόνο μεμονωμένες μετοχές σε ολόκληρες αγορές, θα αργήσουν να ξεπεραστούν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι άλλες μετοχές θα πρέπει να βουλιάζουν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v