Βουτιά πανικού στις ευρωπαϊκές αγορές

Με απώλειες της τάξεως του 4% ο δείκτης FTSE-100 του Λονδίνου είναι εκείνος που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ”αντοχές” (!) στην Ευρώπη καθώς το σκάνδαλο WorldCom και η πτώση που αποτυπώνουν τα αμερικανικά futures σπάνε τις αντιστάσεις των μεγάλων χρηματιστηρίων.

Ημέρα που μοιάζει με μίνι-κράχ παρουσιάζει σημερα η χρηματιστηριακή αγορά της γηραιάς ηπείρου με τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης να καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 5% και άνω!

Σχετική αντίσταση παρουσιάζει ο FTSE-100 με απώλειες που περιορίζονται προς το παρόν σε 3,8%, παρά την πτώση της Vodafone κατα 6,9%.

Στη Γερμανία η πτώση του DAX ”οδηγείται” από τις μετοχές των εταιριών Siemens, Allianz και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενω στη Γαλλία η France Τelecom παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 15%.

Σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις πανικού που παρατηρούνται στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παίζουν τα μεγάλα ποσοστά πτώσης που προδιαγράφονται από τώρα για τις αμερικανικές αγορές που δεν ”πρόλαβαν” χθές τα δυσάρεστα νέα για την WorldCom. Ta futures του S & P 500 κινούνται ήδη σε τιμές μικρότερες κατα 3% της θεωρητικής τους αξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v