Ανάκαμψη προβλέπουν οι αναλυτές για την Ευρώπη

Σταθερά προς τα πάνω συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές δραματικές απώλειες. Οι αναλυτές προβλέπουν άνοδο 10-15% στις επόμενες ημέρες, κυρίως λόγω της ανάκαμψης των εταιριών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και των ασφαλειών.

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να ανακτήσουν το έδαφος από τις δραματικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, ωθούμενες και από τη δυναμική αντίδραση της Wall Street στο σκάνδαλο της WorldCom.

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν ορισμένοι αναλυτές, που σχολιάζουν ότι θα υπάρξει άνοδος της τάξης του 10-15% στις επόμενες τέσσερις περίπου εβδομάδες, κυρίως χάρη στις εταιρίες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, όπως η Nokia.

Ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιριών συνεχίζει να καταγράφει θετική πορεία, ανακτώντας μέρος των χθεσινών απωλειών. Η γαλλική Axa αυξάνει τα κέρδη της κατά 1%, ενώ και η βρετανική Royal & Sun, η οποία υποχώρησε χθες κατά 6%, ενισχύεται περί το 3,2%.

Άνοδο σημειώνει και η μετοχή της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse περί το 4,5%, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley. Θετική είναι και η πορεία των εταιριών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, με τη Nokia να ενισχύεται περί το 4,1% και την Ericsson να κερδίζει κοντά στο 4%.

Η Cap Gemini Ernst & Young, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών υπολογιστών, ακολουθεί άνοδο περί το 3%, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για περαιτέρω απολύσεις επιπλέον 5.500 υπαλλήλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v