Συνεχίζουν την ανοδική αντίδραση οι ευρωαγορές

Ανοδικά αντιδρούν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street. Θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της γαλλικής οικονομίας, ενώ επιφυλάξεις διατυπώνονται για την πορεία του κλάδου των ημιαγωγών.

Εκ νέου ανοδική αντίδραση, στο άνοιγμα της Παρασκευής, σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία φαίνονται αποφασισμένα να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος από το ”σκάνδαλο” WorldCom.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει τα σημαντικότερα κέρδη κατά 1,96% πέριξ των 3816,08 μονάδων, ενώ και ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,06% πλησιάζοντας τις 4304,40 μονάδες.

Αισιόδοξοι, μετά και το χθεσινοβραδινό ριμπάουντ, της Wall, οι Ευρωπαίοι αναλυτές που αναμένουν νέα αντίδραση από αρκετές ευρωπαϊκές μετοχές όπως οι Vivendi Universal, Luiss Vuitton και Renault.

Ώθηση αναμένεται να δώσει στη γαλλική αγορά η εκτίμηση ότι η οικονομίας της χώρας κινήθηκε με ρυθμό 0,8% το β’ τρίμηνο, καθώς οι επιχειρήσεις βελτίωσαν την παραγωγή τους, προκειμένου να ”πιάσουν” τους εξαγωγικούς στόχους τους.

Αντίθετα, νευρικά αναμένεται να επιδράσει στην αγορά και η ανακοίνωση των στοιχείων της ανεργίας στη Γαλλία, η οποία διατηρήθηκε στο 9,1% το Μάιο, ποσοστό που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 18 μηνών. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 2.000, που αποτελεί τη μικρότερη υποχώρηση από τον Αύγουστο του 1997.

Ωστόσο, επιφυλακτικοί είναι οι αναλυτές όσον αφορά στον ευρωπαϊκό κλάδο ημιαγωγών, για τον οποίο προβλέπουν νευρικότητα, με αιχμή τη μετοχή της γερμανικής Dialog Semiconductor, η οποία αναμένεται πτωτικά λόγω της ανακοίνωσής της για υποχώρηση των πωλήσεων κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v