Ρευστοποιούν ”τεχνολογία” οι επενδυτές σε Ευρώπη

Με υποχώρηση ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι ευρωαγορές, στις οποίες παρατηρείται τάση ρευστοποιήσεων στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ειδικά μετά την υποχώρηση του Nasdaq χθες. ”Φωτεινή εξαίρεση” η μετοχή της Vivendi, η οποία ανεβαίνει λόγω των φημών για παραίτηση Μεσιέ.

Πτωτικό το άνοιγμα στις ευρωαγορές, στις οποίες παρατηρείται από το πρωί τάση ρευστοποιήσεων στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ειδικά μετά την υποχώρηση του Nasdaq, χθες.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,73% στις 4291,40 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί αισθητά κατά 1,56% στις 3836,42 μονάδες. Και ο FTSE που έδειξε χαρακτήρα χθες, υπέκυψε στις πιέσεις υποχωρώντας κατά 1,06% στο άνοιγμα.

Περισσότερο επηρεασμένες από τη χθεσινή υποχώρηση του Nasdaq ”βλέπουν” οι αναλυτές για σήμερα τις ευρωαγορές, για τις οποίες προβλέπουν νευρική πορεία, με ελάχιστες ”φωτεινές” όπως τις ονομάζουν εξαιρέσεις.

Μετοχές ”κλειδιά” για τις σημερινές συνεδρίασεις, αυτές του κλάδου τεχνολογίας και ειδικότερα των Nokia, ASML και Vodafone, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Ως ”φωτεινή εξαίρεση” παρουσιάζουν οι αναλυτές μετοχές όπως για παράδειγμα η Vivendi, η οποία παρά το ότι ανήκει στον ”ευαίσθητο” κλάδο, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών μετά τις φήμες που φαίνεται να επιβεβαιώνονται, για παραίτηση του CEO, Ζαν Μαρί Μεσσιέ.

Γενικά, πάντως, οι αναλυτές δεν παρουσιάζονται και ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις συνεδριάσεις της Τρίτης, δηλώνοντας ”οι επενδυτές απομακρύνονται από τις μετοχές – θα χρειαστούν πολύ καλές και σοβαρές ειδήσεις για να αλλάξουν το κλίμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v