Στο Παρίσι το ενδιαφέρον

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις κυοφορούμενες εξελίξεις σε France Telecom και Vivendi Universal, οι οποίες καταγράφουν άνοδο 19% και 10% αντίστοιχα.

Με μικρή άνοδο αντιδρούν οι δείκτες των ευρωαγορών, εκτός του Παρισιού, όπου εκδηλώνονται κερδοσκοπικές κινήσεις στις μετοχές των Vivendi Universal και France Telecom.

Ο τίτλος της Vivendi Universal καταγράφει κέρδη ύψους 9,7%, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο αναφέρει ότι οι διευθυντές της εταιρίας ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τον τωρινό CEO, Ζαν Μαρί Μεσιέ, με τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της φαρμακευτικής Aventis, Ζαν Ρενέ Φορτού.

Αντίστοιχα, στο 19% ανέρχονται πλέον τα κέρδη της France Telecom, με τη γαλλική κυβέρνηση να διαψεύδει προηγούμενο δημοσίευμα των Financial Times που έφερε την τελευταία να σχεδιάζει την επαναγορά του 44% της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής που δεν διαθέτει.

Τα κέρδη της France Telecom είχαν αγγίξει και το 27%, ενώ άρχισαν να υποχωρούν ύστερα από τη διάψευση της γαλλικής κυβέρνησης.

Θετικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση των στοιχείων πωλήσεων λιανικής στην ευρωζώνη, τα οποία υποχώρησαν τον Απρίλιο 0,6% σε σχέση με το Μάρτιο, ενώ σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% από το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v