Wall και Vivendi ”βαραίνουν” τις ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για τη μετάσταση του κλίματος αναξιοπιστίας και στην Ευρώπη με αφορμή τις λογιστικές καταστάσεις της Vivendi, αλλά και την πορεία της Wall Street. Στο -6,61% ο ”γερμανικός Nasdaq”.

Τα κέρδη που κατέγραφαν στο άνοιγμα εξαφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν από τις ανησυχίες για τη νέα πτώση της Wall Street, αλλά και την εταιρική αξιοπιστία.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, θετικά ήταν τα στοιχεία από το δείκτη υπηρεσιών PMI, ο οποίος τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 52,9 έναντι προβλέψεων για 52,3,από 52,1 το Μάιο.

Χαμηλότερα κατά 2,02% οδηγείται το Λονδίνο, στις 4.455 μονάδες, με σημαντικές πιέσεις στον κλάδο της τεχνολογίας, που άπτονται των χαμηλών πενταετίας του Nasdaq. Στο -1,84% (3.667 μονάδες) βρίσκεται ο CAC 40, με τη Vivendi να αναστατώνει την αγορά και να προκαλεί ερωτηματικά για την διαφάνεια στην ευρωπαϊκή εταιρική διακυβέρνηση.

Χαμηλότερα κατά 1,37% κινείται και ο DAX, στις 4.139 μονάδες, παρά την άνοδο του γερμανικού δείκτη υπηρεσιών PMI για τον Ιούνιο στο 50,9, έναντι 49,1 το Μάιο. Απώλειες της τάξης του 6,61% καταγράφει ο δείκτης NEMAX 50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v