Κι όμως, οι ευρωαγορές αντιστέκονται...

Αντίθετα με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι μόνο αισιόδοξοι δεν είναι για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες άνοιξαν με θετικό πρόσημο, σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν στο κλίμα γενικευμένης πτώσης των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, επιφυλακτικοί παραμένουν οι αναλυτές για τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής.

Ανοδικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανατρέποντας τις προβλέψεις των αναλυτών, προσπαθώντας να αντιδράσουν στο κλίμα γενικευμένης πτώσης των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν αισιοδοξούν για τη διάρκεια της αντίδρασης αυτής.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο γερμανικός DAX οδηγεί την αντίδραση στο +1,10% και τις 4223,19 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,82% και βρίσκεται στις 3766,22 μονάδες. Αναλόγως και ο λονδρέζικος FTSE που κερδίζει περί το 0,11% και προσεγγίζει τις 4551,90 μονάδες.

Οι αναλυτές ωστόσο παραμένουν με το βλέμμα στραμμένο στον κλάδο των ημιαγωγών, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος αναμένεται να δώσει την τάση στις ευρωαγορές.

Μετοχές που θα πρέπει να προσεχθούν –και κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθούν καθοδικά όπως επισημαίνουν οι αναλύσεις- είναι αυτές των Infineon Technologies και Advanced Micro Devices, της δεύτερης περισσότερο καθώς ανακοίνωσε ότι αναμένει μειωμένα αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο, παρά λόγω της γενικευμένης κρίσης της τελευταίας εβδομάδας.

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι αναλυτές και για τις μετοχές κινητής τηλεφωνίας, με αιχμή τη Nokia, ενώ επισημαίνουν ότι η ”έλλειψη εμπιστοσύνης στις αγορές” δεν θα υποχωρήσει εύκολα και θα συνεχίζει να ταλανίζει ”δείκτες και μεμονωμένα χαρτιά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v