Μπαράζ μακροοικονομικών νέων στην Ευρώπη

Αμετάβλητος παρέμεινε το Μάιο ο δείκτης τιμών παραγωγού της ευρωζώνης, ενώ ανοδικά κινήθηκε για τον Ιούνιο ο δείκτης υπηρεσιών PMI (52,9). Εξάλλου, Θετικά ήταν τα μακροοικονομικά νέα για τη Γερμανία από τις λιανικές πωλήσεις και τον PMI.

Μπαράζ μακροοικονομικών νέων στην Ευρώπη
Αμετάβλητος παρέμεινε το Μάιο ο δείκτης τιμών παραγωγού στην ευρωζώνη, σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ πτώση κατά 0,9% καταγράφεται σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρή άνοδο του δείκτη κατά 0,1%.

Ανοδικά διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης υπηρεσιών PMI, στο 52,9, έναντι 52,1 το Μάιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο μέχρι το 52,3.

Στη Γερμανία, αύξηση 1,6% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε επίπεδο έτους κατεγράφη απόκλιση της τάξης του 4,6%. Ανοδικά κινήθηκε αντίθετα, ο δείκτης υπηρεσιών PMI και διαμορφώθηκε για τον Ιούνιο στο 50,9, έναντι 49,1 το Μάιο.

Εξάλλου, σε χαμηλό 18 μηνών βρέθηκε ο ρυθμός αύξησης των λιανικών πωλήσεων της Μ. Βρετανίας τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα που διεξάγεται μεταξύ βρετανικών εταιριών λιανικής, οι ερωτώμενοι που αναμένουν υψηλότερες πωλήσεις ξεπέρασαν τους ”απαισιόδοξους” κατά +16, ενώ το Μάιο ο αριθμός είχε διαμορφωθεί στο +25 και οι αναλυτές περίμεναν αύξησή του στο +35.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v