Σε πορεία ανάκαμψης οι ευρωαγορές

Τα κέρδη του ανοίγματος διευρύνουν οι ευρωαγορές, καθώς η απουσία νέων από τις ΗΠΑ, φαίνεται να ωφελεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ο όγκος συναλλαγών παραμένει ισχνός. Στο +14% η μετοχή της France Telecom.

Τα κέρδη τους διευρύνουν οι ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι της Παρασκευής, συνεχίζοντας τις ισχυρές ανοδικές τάσεις της Πέμπτης, με τον όγκο συναλλαγών να διατηρείται χαμηλός λόγω της χθεσινής αργίας και της σημερινής ημιαργίας στη Wall Street.

Στο Λονδίνο κέρδη της τάξης του 1,77% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100, στο επίπεδο των 4.550 μονάδων, οδηγημένος από τα κέρδη της μετοχής της AstraZeneca, αλλά και την άνοδο των εταιριών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Κέρδη κατά 7,4% καταγράφει η μετοχή της Easy Jet, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας, ότι οι επιβάτες της αυξήθηκαν κατά 50% τον Ιούνιο.

Στο Παρίσι, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο δείκτης CAC 40, στις 3.791 μονάδες (+2,54%), με τη μετοχή της France Telecom να ανεβαίνει κατά 14% (σύνολο 58% στην εβδομάδα που τελειώνει), εν μέσω εκτιμήσεων ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει εταιρικά ομόλογα ή δάνεια της εταιρίας.

Άνοδο της τάξης του 2,57%, στις 4.367 μονάδες, καταγράφει αυτή την ώρα ο γερμανικός DAX, με τη μετοχή της Infineon να κερδίζει περίπου 1,20% και αυτή της Deutsche Telekom, 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v