Σταθερά προς τα πάνω οι ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωαγορές οδηγούμενες κυρίως από θετικές εταιρικές ανακοινώσεις, καθώς η διατήρηση των επιτοκίων από τις BoE και ΕΚΤ είχε προεξοφληθεί από την αγορά.

Με κέρδη περί το 1,5% συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, ωθούμενοι κυρίως από τις θετικές εταιρικές ανακοινώσεις. Η ανακοίνωση τόσο της ΕΚΤ όσο και της BoE για τη διατήρηση των επιτοκίων, δεν επηρέασε τους δείκτες.

Διευρύνει τα κέρδη της και η μετοχή του γερμανικού βιομηχανικού κολοσσού Siemens, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής θυγατρικής της εταιρίας, Κλάους Κλέινφιλντ, εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με την αύξηση των νέων παραγγελιών στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της επίσης γερμανικής ασφαλιστικής Munich Re, περί το 4%, ενώ αντίστοιχη είναι και η άνοδος της εταιρίας κατασκευής φορτηγών, ΜΑΝ AG.

Θετικές ήταν και οι εκτιμήσεις αναλυτών της Thomson Market Strategy Group, καθώς σύμφωνα με έρευνα, τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιριών θα αυξηθούν κατά 26% αυτό το χρόνο σε σχέση με το 2001.

Εντυπωσιακή άνοδο σημειώνει και ο τίτλος της γαλλικής Vivendi, ύστερα από την ανακοίνωση διορισμού του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Ζαν Ρενέ Φορτού, στη θέση του Ζαν Μαρί Μεσιέ.

Ανοδική είναι και η πορεία του τραπεζικού κλάδου, με την HSBC να κερδίζει περί το 2,5%, ενώ κέρδη της τάξης του 11% καταγράφει και η μετοχή της Ericsson, ύστερα από αναφορά του Business Week για αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης κινητών τηλεφώνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v