Ανοδικά παρά τους φόβους οι ευρωαγορές (update)

Παραμερίζοντας τις αρχικές ανησυχίες των αναλυτών, οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές ”γύρισαν” σε θετικό έδαφος μισή περίπου ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, με αιχμή την καλή πορεία μετοχών όπως οι Aviva, Prudential και Deutsche Telekom.

Δεν επηρεάστηκαν τελικώς οι ευρωαγορές από τα αρνητικά σχόλια των αναλυτών για πτωτική πορεία με αιχμή τη ”Νέα Οικονομία” και τις τεχνολογίες.

Μισή περίπου ώρα μετά το άνοιγμα, οι ευρωαγορές ”γύρισαν” σε θετικό έδαφος στηριζόμενες στο έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές όπως η ασφαλιστική Aviva (η μετονομασία του joint venture μεταξύ CGU και Norwich Union), η Prudential που κερδίζει 3%, αλλά και η Deutsche Telekom που παρουσιάζει άνοδο κατά 2,6%.

Ωστόσο οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τον κλάδο των τηλεπικοινωνίων, τονίζοντας ότι θα είναι αυτός που για ακόμη μια φορά θα προσδιορίσει την τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα μετά την επισήμανση από τη Morgan Stanley ότι ”η ανάκαμψη των τεχνολογιών θα είναι πολύ βραδύτερη από το αναμενόμενο”.

Μετοχές που θα πρέπει επίσης να προσεχθούν είναι αυτές των SAP, Alcatel, Nokia, κυρίως λόγω των χθεσινών απώλειών τους στη Wall, ενώ διόρθωση παρουσιάζει και η μετοχή της ιρλανδικής Iona Technologies, μετά την ανακοίνωση για μειωμένα κατά το ήμισυ κέρδη το β’ τρίμηνο.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία για το μήνα Ιούνιο, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε κατά 39.000 άτομα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της τάξης των 30.000 ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v