Εξακολουθούν οι πιέσεις στην Ευρώπη

Στο κόκκινο παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω ρευστοποιήσεων των κερδών της Παρασκευής, αλλά και των εισαγόμενων από τις ΗΠΑ νέων φόβων για την φαρμακευτική Merck & co, η οποία έχει τεθεί στο στόχαστρο της SEC για λογιστικές αλχημείες.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, αδυνατώντας να ανακάμψουν ενδοσυνεδριακά, λόγω ανησυχιών για τα λογιστικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ άλλα και ειδικότερα για την είδηση πως η δεύτερη ισχυρότερη αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, ονόματι Merck & co, έχει τεθεί στο στόχαστρο της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC).

Παράλληλα χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν εν μέρει αναμενόμενες τις πιέσεις που δέχονται οι δείκτες, αφού οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη της προηγούμενης Παρασκευής.

Στις 2.179 μονάδες κινείται ο δείκτης Dax, μειωμένος κατά 1,43%, ενώ ο γαλλικός Cac 40 υποχωρεί κατά 0,66%, διαμορφούμενος στις 3.837 μονάδες. Ανάλογη εικόνα και στην Αγγλία όπου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,97%, στις 4.570 μονάδες.

Στην Αγγλία πιέσεις δέχονται οι τηλεπικοινωνιακές και οι τραπεζικές εταιρίες. Η Vodafone και η mmO2 δίνουν τον τόνο, ενώ πτωτικά κινούνται η Abbey National και η Standard Chartered, ύστερα από την ανακοίνωση της Dresdner Kleinwort πως αναμένεται να επιδείξουν συμπεριφορά κατώτερη της αγοράς (underweight).

Στην Γερμανία, εξάλλου, σε ιστορικά χαμηλά βρίσκεται ο δείκτης Nemax 50, διαμορφούμενος στις 540 μονάδες, υποχωρώντας κατά 2,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v