Nευρικότητα στις ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στο σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς πρόσημο, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές του ασφαλιστικού, κυρίως, κλάδου.

Οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου είναι κυρίως αυτές που διατηρούν σε θετικό επίπεδο τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς πρόσημο μέσα σε ένα κλίμα νευρικότητας.

Οι ασφάλειες καταγράφουν σημαντικά κέρδη, ύστερα από τη σύσταση αγοράς της UBS Warburg για τις μετοχές της Aviva, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της Βρετανίας.

Ανοδικά κινείται και ο τίτλος της Deutsche Telekom, καθώς οι Financial Times σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης μελετά την πώληση της μονάδας πληροφορικής (IT), προκειμένου να μειώσει τα χρέη της.

Η Aviva, γνωστή περισσότερο ως CGNU, καταγράφει κέρδη ύψους 3,3%, ενώ ακολουθεί και η δεύτερη μεγαλύτερη της βρετανικής αγοράς Prudential, με άνοδο 2,8%.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Siemens, καθώς η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ετήσια τιμή στόχο της εταιρίας στα 50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v