Ο S&P ρίχνει τους ευρωπαϊκούς δείκτες !

Με υψηλές απώλειες συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις Royal Dutch και Unilever να οδηγούν την πτώση, ύστερα από τη διαγραφή τους από το δείκτη S&P 500 της Standard & Poor’s.

Η διαγραφή ορισμένων εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών από τον αμερικανικό δείκτη S&P της Standard & Poor’s, επιδρά ως καταλύτης στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Η μετοχή της Royal Dutch υποχώρησε κατά 6,8% στα 53,35 ευρώ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία πετρελαιοειδών και η αγγλό-ολλανδική Unilever, κατασκευάστρια εταιρία καταναλωτικών προϊόντων, θα διαγραφούν από το δείκτη S&P στις 19 Ιουλίου.

Στη θέση τους θα τοποθετηθούν αμερικανικές εταιρίες. Το αμερικανικό χρηματιστήριο από την πλευρά του σχολίασε ότι οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στο να αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες αμερικανικές μετοχές.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί και η γαλλική Vivendi, ύστερα από τις αναφορές για εξέταση των λογιστικών αρχείων της εταιρίας από τον Ιανουάριο του 2001, από τις αρμόδιες αρχές.

Η Munich Re εξάλλου, καταγράφει απώλειες άνω του 4%, ύστερα από την ανακοίνωση ενίσχυσης της αμερικανικής θυγατρικής της, American Re, με το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Deutsche Telekom κατά 2%, καθώς δημοσιεύματα της Wall Street Journal αναφέρουν ότι η αμερικανική θυγατρική της, VoiceStream, βρίσκεται σε συνομιλίες συγχώνευσης με την AT&T Wireless.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v