Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Ευρώπη

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της πτώσης 1,3% της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, αλλά και λόγω της υποβάθμισης 13 αμερικανικών μετοχών του τεχνολογικού κλάδου. Η ομιλία Μπους δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα.

Πτωτικά ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της υποχώρησης του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, το Μάιο, κατά 1,3%, ενώ το νευρικό άνοιγμα της Wall έδωσε το έναυσμα για συνέχιση των ρευστοποιήσεων στους επενδυτές.

Αρνητικά λειτούργησε επίσης η μείωση από τη Merrill Lynch των τιμών στόχων για 13 μετοχές αμερικανικών εταιριών τεχνολογίας, ενώ η ομιλία Μπους δεν κατάφερε να μεταβάλλει ιδιαίτερα το κλίμα.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,5%, αδυνατώντας να κατοχυρώσει τα επίπεδα των 4.400 μονάδων. Στο Λονδίνο ο αγγλικός δείκτης FTSE 100 απώλεσε το 1,27% της αξίας του, διαμορφούμενος στις 4.542 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3.819% μονάδες, συρρικνούμενος κατά 1,02%%.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι της Vodafone, συμπαρασύροντας ολόκληρο τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, λόγω των χειρότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, που ανακοίνωσε θυγατρική της στην Ιαπωνία.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Alcatel ύστερα από την υποβάθμιση που υπέστη, σε επίπεδο junk status, από τη Moody’s αλλά και η Vivendi Universal, που δεν κατάφερε να κρατηθεί τα αρχικά κέρδη.

Εξαλλου αντίσταση στις πτωτικές τάσεις παρουσίασε η Deutsche Telekom, ύστερα από τη διασπορά φημών σχετικά με την πιθανή αντικατάσταση του προέδρου της Ron Sommer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v