Έντονα αρνητικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο για τους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες στο άνοιγμα των συνεδριάσεων της Τετάρτης, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι το κλίμα θα παραμείνει υποτονικό, ενώ αρνητικά επιδρά η απόφαση της Standard & Poor’s να θέσει εκτός S&P μετοχές ευρωπαϊκών εταιριών.

Επιβεβαιώνοντας τους φόβους των αναλυτών για υποτονικό κλίμα, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την ημέρα με αρνητικό πρόσημο, καθώς αφενός συντηρείται η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους επενδυτές, αφετέρου επιδρά αρνητικά η απόφαση της Standard & Poor’s να θέσει εκτός S&P μετοχές ευρωπαϊκών εταιριών.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 1,62% πέριξ των 4296,58 μονάδων, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 χάνει περί το 1,84% της αξίας του προσεγγίζοντας τις 3748,81 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του λονδρέζικου δείκτη ο οποίος καταγράφει επίσης απώλειες της τάξης του 1,74%.

Σε συγκεκριμένες μετοχές θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των σημερινών συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, επισημαίνουν οι επενδυτές, με τη νευρικότητα ωστόσο να κυριαρχεί στις κινήσεις των επενδυτών, οι οποίοι δεν έμειναν και ικανοποιημένοι από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τα μέτρα περί λογιστικής απάτης.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αρνητικά επιδρά από το ξεκίνημα σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών, η πορεία της Vivendi που υποχωρεί έντονα, καθώς ανακοίνωσε ότι ήδη οι γαλλικές αρχές Κεφαλαιαγοράς, πραγματοποιούν ελέγχους σε λογιστικές της καταστάσεις.

Πτωτική πορεία ακολουθούν και οι Royal Dutch Petroleum και Unilever, ύστερα από την ανακοίνωση της Standard & Poor’s ότι θα αποσύρει τις δύο μετοχές από το δείκτη S&P 500 στις 19 Ιουλίου.

Αντίθετα, ώθηση στους δείκτες αναμένεται να δώσει η ασφαλιστική Munich Re, που ανακοίνωσε ότι αναμένει υψηλά καθαρά έσοδα το πρώτο εξάμηνο του έτους της τάξεως των 4,7 δισ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v