Θετική αντίδραση στο άνοιγμα από τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν την εβδομάδα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για να ”γυρίσουν” δέκα λεπτά αργότερα θετικά, δείχνοντας τη διάθεση των επενδυτών να αντιδράσουν στη γενικότερη πτωτική τάση των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το βάθος και τη διάρκεια μιας ανοδικής αντίδρασης.

Θετικό, τελικώς, το ξεκίνημα της εβδομάδας για τις ευρωαγορές, καθώς μετά 10 λεπτά συνεδριάσεων γύρισαν σε θετικό έδαφος, προσπαθώντας να αντιδράσουν στην πτωτική τάση των τελευταίων ημερών.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στο +0,19% και τις 4138,59 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40, κερδίζει περί το 1% και προσεγγίζει τις 3548,62 μονάδες. Ο λονδρέζικος FTSE 100, σταθερός στο ανοδικό του κλείσιμο της Παρασκευής, κυμαίνεται στις 4249,90 μονάδες κινούμενος ανοδικά κατά 0,61%.

Οι δείκτες, δεν επιβεβαιώνουν όπως φαίνεται τους αναλυτές που το πρωί έκαναν λόγο για ”ίδιο σκηνικό” στις ευρωαγορές, και τόνιζαν ”τίποτα δεν δείχνει να μπορεί να ανατρέψει την πτωτική φορά”. Οι ίδιοι μετά την αντίδραση των δεικτών, εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους για το βάθος και τη διάρκεια της αντίδρασης αυτής.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι αναμένουν ακόμη μια δύσκολη ημέρα, τουλάχιστον για τις τηλεπικοινωνίες, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μετοχές όπως αυτή της Nokia, ενδεχομένως να αντιδράσουν θετικά -λόγω της αναμενόμενης ανακοίνωσης καλύτερων των προβλεπόμενων αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο, εντός της εβδομάδας.

Θετική νότα αναμένεται από την Deutsche Telekom, καθώς οι φήμες για αντικατάσταση του CEO, Ρον Ζόμερ, από τον Τεντ Τέντσερ, όλο και πληθαίνουν, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v