Ανοδική αντίδραση χάριν... Wall

Θετικό πρόσημο ύστερα από αρκετές ημέρες για τις ευρωαγορές στο άνοιγμα, οι οποίες ακολουθώντας την αντίδραση της Wal, ξεκίνησαν έντονα ανοδικά, προσπαθώντας να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, κυρίως στον κλάδο της τεχνολογίας.

Με αιχμή τον ”πολύπαθο” κλάδο της τεχνολογίας, αντιδρούν ανοδικά οι ευρωαγορές, στηριζόμενες και στην εν τέλει καλή εικόνα των Nasdaq και Dow στο κλείσιμο της Τετάρτης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει έως και 2,72% προσεγγίζοντας τις 3607,57 μονάδες, ενώ και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +2,03% και τις 4203,21 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του FTSE 100 στο Λονδίνο που κινείται ανοδικά κατά 2,21%.

Το ανοδικό ”γύρισμα” της Wall, έστω και στο τέλος της συνεδρίασης, αποτελεί μια καλή αφορμή για τις ευρωπαϊκές αγορές προκειμένου να προσπαθήσουν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Η Dell, που με ανακοίνωσή της αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του β’ τριμήνου, αναμένεται αφενός να κινηθεί ανοδικά, αφετέρου να δώσει ώθηση στον κλάδο τεχνολογίας, δίνοντας μια ανάσα σε μετοχές όπως οι Alcatel, ASML Holding, STMicroelectronics και France Telecom.

Χαρακτηριστικό της πρωινής αισιοδοξίας, για τις δυνατότητες της σημερινής αντίδρασης, οι δηλώσεις αναλυτών που τόνιζαν ”σήμερα δεν βλέπουμε τίποτα άλλο παρά αγοραστές”. Ωστόσο, πίεση –τουλάχιστον στη γαλλική αγορά- αναμένεται να προκαλέσει η δημοσιοποίηση για μείωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής Μαϊου κατά 0,3%, την ίδια ώρα που οι αναλυτές είχαν προβλέψει άνοδο κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v