Καλά κρατεί η ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Με εντυπωσιακά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, ενισχυμένες κυρίως από θετικές εταιρικές ανακοινώσεις των Dell και General Electric, αλλά και από τα χθεσινοβραδινά υψηλά κέρδη του Nasdaq.

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα αμερικανικών κυρίως εταιριών όπως οι Dell και General Electric, αλλά και τη χθεσινή άνοδο του Nasdaq.

Οι αναλυτές ωστόσο προειδοποιούν ότι δεν έχει επέλθει κάποια σημαντική αλλαγή, καθώς οι ανησυχίες για τις λογιστικές ατασθαλίες των εταιριών παραμένουν, όπως και για το ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Εντυπωσιακά κέρδη κοντά στο 10% καταγράφει η μετοχή της France Telecom, καθώς η γαλλική κυβέρνηση, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρίας, επανέλαβε τη στήριξη της στον υπερχρεωμένο τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.

Άνοδο κατά 7% σημειώνει και ο τίτλος της Alcatel, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της αμερικανικής Juniper, οι μετοχές της οποίας ακολουθούν ράλι ανόδου στο γερμανικό χρηματιστήριο.

Προς τα πάνω κινείται και ο γαλλικός τραπεζικός κλάδος, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες, αν και σε έκθεσή της η JP Morgan προειδοποιεί ότι πρόκειται να ακολουθήσουν αρνητικές εταιρικές ειδήσεις που αναμένεται να πιέσουν τον κλάδο, σε συνδυασμό με την πτωτική πορεία των αγορών.

Σημαντική άνοδο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει και ο τίτλος της τεχνολογικής Infineon, ενώ αντίθετα η περικοπή της τιμής στόχου στα 70 ευρώ από τα 80 στην οποία προχώρησε η SSSB για την Siemens, δεν επέτρεψε στο γερμανικό όμιλο να ακολουθήσει τους υπόλοιπους τεχνολογικούς ομίλους στο ράλι ανόδου.

Μεγάλα κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Telekom, εξαιτίας των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες, αλλά και του έντονου παρασκηνίου που επικρατεί σχετικά με τη διαδοχή στην ηγεσία της εταιρίας.

Θετικά κινούνται ακόμη και οι μετοχές των DaimlerChrysler, BMW και Volkswagen, αν και η τελευταία καταγράφει οριακά κέρδη, κυρίως εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν χθες για τις πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη.

Υψηλά είναι και τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών ύστερα από τις προηγούμενες απώλειες, με τις CGNU και Prudential να κερδίζουν 7,3% και 3% αντίστοιχα.

Κατά 3% σχεδόν ενισχύεται και η μετοχή του τηλεπικοινωνιακού ομίλου ΒΤ, ενώ Vodafone και mmO2 κερδίζουν περί το 7%. Η θετική ανακοίνωση της Dell οδηγεί σε κέρδη άνω του 8% τις μετοχές των ARM Holdings και Logica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v