Ανησυχούν για τη Wall οι ευρωαγορές

Εντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κυριαρχεί η ανησυχία για το άνοιγμα της Wall Street και ενώ το φαρμακευτικό deal και η απόλυτη ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο αφήνουν ανεπηρέαστους τους επενδυτές.

Με πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το μεσημέρι της Δευτέρας, εν μέσω ανησυχίας για το άνοιγμα της Wall Street, αλλά και ανεπηρέαστες από την απόλυτη ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο.

Στο Λονδίνο, η είδηση για το κορυφαίο deal στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας αποτυγχάνει να επηρεάσει θετικά τους επενδυτές, κάτι που συμβαίνει και με την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού νομίσματος, για την οποία τα πορίσματα των αγορών ”δεν είναι ιδιαίτερα θετικά”. Στο -1,93% και τις 4.142 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο FTSE 100.

Απώλειες της τάξης του 1,55% καταγράφει και ο CAC 40, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.458 μονάδες, με τις μετοχές της Dassault να συνεχίζουν την πτώση, καθώς η αγορά προσαρμόζεται στην απόφαση της γαλλικής κεφαλαιαγοράς να αντικαταστήσει από τις 6 Αυγούστου τη συμμετοχή της αμυντικής εταιρίας στον CAC 40, με αυτή της Credit Agricole.

Αρνητικές τάσεις επικρατούν και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX εμφανίζει πτώση κατά 2,04% στις 4.046 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Telekom να δίνει το στίγμα, εν όψει της αυριανής γενικής συνέλευσης, κατά την οποία θα κριθεί η τύχη του CEO, Ron Sommer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v