Σημαντικές απώλειες (πάλι) στις ευρωαγορές

Δεν κράτησαν για πολύ τα χαμόγελα στις ευρωπαϊκές αγορές, το πρωί της Τρίτης, καθώς οι απώλειες που παρουσιάζουν κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες, όπως η GlaxoSmithkline, αφύπνισαν και πάλι τα αρνητικά αντανακλαστικά, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες το Λονδίνο και το Παρίσι.

Οι απώλειες που καταγράφουν κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η GlaxoSmithkline κατάφεραν να ”γυρίσουν” το πρωινό θετικό κλίμα των αγορών, αρχικά στο Λονδίνο, και στη συνέχεια σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τις σημαντικότερες απώλειες που φτάνουν και το 7,4% καταγράφει η μετοχή της GlaxoSmithkline, καθώς υπάρχουν φήμες ότι θα κυκλοφορήσουν στη βρετανική αγορά ανάλογα φάρμακα με αυτά της εταιρίας (τα οποία είχαν φέρει τη Glaxo στο νούμερο 2 της βρετανικής αγοράς) από την ανταγωνίστρια Novartis.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ Pharmacia και Pfizer, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κολοσσού στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας πιέζει ακόμη περισσότερο τις μετοχές άλλων εταιριών του κλάδου, όπως για παράδειγμα της Astra Zeneca, η οποία υποχωρεί κατά 3,1% προσεγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο από τις 8 Μαρτίου του 2000.

Σημαντικές οι απώλειες και για το δείκτη Dow Jones Stoxx 50, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,9% και προσεγγίζει τις 2626.71 μονάδες, καταγράφοντας ”χαμηλό” διετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v