Αρνητικά ξεκίνησε η Ευρώπη αναζητώντας ”στήριγμα”

Σε ”σύγχυση” φαίνεται να βρίσκονται -όπως είχαν προβλέψει άλλωστε οι αναλυτές- οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ξεκίνησαν αρνητικά τις συνεδριάσεις επηρεασμένες από το κλίμα στη Wall, παρά το γεγονός ότι χθες είχαν αντιδράσει ικανοποιητικά στην ομιλία Γκρίνσπαν στη Γερουσία. Πιέσεις δέχεται για ακόμη μια φορά ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Σε ”σύγχυση” οι ευρωαγορές, που ξεκίνησαν σε αρνητικό έδαφος, επηρεασμένες από το πτωτικό κλίμα της Wall, που δεν ενθουσιάστηκε από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν στη Γερουσία.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,26% στις 3967,33 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 χάνει περί το 1,215 στις 3277,82 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του λονδρέζικου FTSE 100.

Τα ”χλιαρά” συναισθήματα που προκάλεσε χθες στη Wall, η ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν στη Γερουσία, ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει ανοδική ώθηση στους δείκτες, αναμένεται να επηρεάσουν –τουλάχιστον στο άνοιγμα- τις ευρωπαϊκές αγορές (οι οποίες ωστόσο χθες, έδειξαν να ικανοποιούνται από τις δηλώσεις του Αμερικανού τραπεζίτη), για τις οποίες οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα βρεθούν σε ”σύγχυση”.

Ο κλάδος που κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να ”σηκώσει το βάρος των πιέσεων” θα είναι για ακόμη μια φορά αυτός της Νέας Οικονομίας, με μετοχές εταιριών όπως οι Infineon Technologies, ASML Holding, ειδικά μετά την ανακοίνωση από πλευράς Apple Computer και Intel, ότι τα μειωμένα κέρδη τους οφείλονται στην μείωση των πωλήσεων.

Αναλυτές τόνιζαν νωρίς το πρωί ”δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος της πτωτικής τάσης, και μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Intel, ο κλάδος της τεχνολογίας θα δεχθεί σίγουρα και άλλες πιέσεις”.

Κινητικότητα, αναμένεται, ωστόσο και στις μετοχές μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, που και χθες διαμόρφωναν την τάση στις ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, πτωτικά αναμένεται να κινηθεί η μετοχή της Novartis, ύστερα από δημοσιεύματα που φέρουν τα σκευάσματα οιστρογόνων που παράγει, βλαβερά, έπειτα από μακροχρόνια χρήση. Αντίθετα, ανοδική αναμένεται η τάση για τη Sanofi-Synthelabo, η οποία έλαβε το πράσινο φως για την παρασκευή νέου φαρμάκου για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v