Vivendi και Electrolux ωθούν τις ευρωαγορές

Μία ώρα μετά το νευρικό άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές, φαίνεται να βρίσκουν την τάση που αναζητούσαν, ”γυρνώντας” σε θετικό έδαφος, με μοχλό εταιρικά αποτελέσματα από πλευράς Electrolux, αλλά και το ράλι ανόδου της Vivendi.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα της Electrolux και το ράλι ανόδου της μετοχής της Vivendi, φαίνεται να διαμορφώνουν την τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία ”γυρνούν” σε θετικό έδαφος, μία περίπου ώρα μετά το νευρικό άνοιγμα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Electrolux ανακοίνωσε ότι οι υψηλότερες των αναμενόμενων πωλήσεις στην αμερικανική αγορά, τη βοήθησαν να ανεβάσει τα συνολικά έσοδά της κατά 59% το β’ τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρίας κερδίζει περί το 8,4%, ενώ ανοδικά ακολουθούν και οι L’Oreal και Alcatel.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της μετοχής της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton από τη Schroder Salomon Smith Barney, ωθεί τη μετοχή κατά 5,4% υψηλότερα.

Η μετοχή της Vivendi, η οποία κερδίζει 3,4% μετά την ανακοίνωση της αντικατάστασης του οικονομικού διευθυντή της, προκαλεί αισιοδοξία στους κύκλους των επενδυτών οι οποίοι τονίζουν ότι αναμένουν ανοδικό ράλι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v